Als docent

Workshopbegeleider – 2020

Workshops met het thema ‘Vrijheid’ op scholen in gemeente Olst-Wijhe

Workshopbegeleider – 2022

Voor het festival ‘Huis te Koop’ in Utrecht begeleidde ik een kinderactiviteit.

Museumdocent – 2022

Voor museum Anno in Zwolle begeleid ik een interactieve en educatieve rondleiding over de geschiedenis van Zwolle voor kinderen van groep 5 t/m 8.

Toneelvereniging Herman Heijermans Olst – docent – schooljaar 2019/2020 en 2020/2021

Theaterlessen geven aan kinderen van 8 t/m 17 jaar en toewerken naar een voorstelling voor ouders/verzorgers en andere geïnteresseerden. 

Voorstellingen: 

Jaar 2019/2020

Kleine Herman (8 t/m 12 jaar), een voorstelling genaamd: ‘De butler heeft het in ieder geval niet gedaan’. Een misdaad voorstelling waarbij de parel van de hertogin word gestolen, wie o wie heeft het gedaan? In deze voorstelling kregen alle kinderen een heel typisch personage die ze zo groot mogelijk mochten uitspelen. 

Jonge Herman (13 t/m 15 jaar), een voorstelling genaamd: ‘Vla en Ranja’. Een voorstelling over een nieuwe wereld creëren. De leerlingen hebben hierbij zelf scenes gemaakt van tevoren die in de voorstelling kwamen. 

Jaar 2020/2021:

Kleine Herman (8 t/m 12 jaar), een voorstelling genaamd: ‘Romeo en Julia (maar dan anders)’. Een bewerking op het bekende stuk van Shakespeare maar dan verteld door kinderen van 8 t/m 12 jaar. Inclusief wel zwaaien naar mama, dramatische zwaard gevechten en erachter komen hoeveel drama er in het stuk is. 

Jonge Herman samen met Herman Junior (13 t/m 17 jaar), een voorstelling genaamd: ‘Op hoop van zegen (generatie Z)’. Een hele vrije bewerking op het stuk van Herman Heijermans. Waarin iedereen zelf mocht weten welk personage ze wilden zijn, wat ze wilden vertellen en hoe dat verteld werd. (Deze voorstelling heb ik gemaakt samen met Geoffrey Haynes)